Bezpłatna porada prawna

Specjaliści współpracujący z fundacją udzielają bezpłatnych porad prawnych.

Pomagamy w sprawach z zakresu:

Specjaliści współpracujący z fundacją udzielają bezpłatnych porad prawnych.

Pomagamy w sprawach z zakresu:- prawa karnego – osobom pokrzywdzonym przestępstwem, a w ramach pomocy penitencjarnej i postpenitencjarnej pomagamy osobom pozbawionym wolności, zwolnionym z zakładów karnych oraz członkom ich rodzin zagrożonym wykluczeniem i ostracyzmem społecznym,

– prawa cywilnego – w szczególności w sprawach odszkodowawczych oraz w sprawach spadkowych,

– prawa rodzinnego i opiekuńczego – w szczególności w sprawach o rozwód i separację, ustalenie ojcostwa, w sprawach dotyczących władzy rodzicielskiej, sposobu uregulowania kontaktów z dziećmi i podziału majątku,

– prawa pracy – w tym w sprawach dot. dyskryminacji i molestowania seksualnego.

W ramach poradni, możliwa jest także bezpłatna konsultacja psychologiczna.

Jeżeli Twoja sprawa dotyczy innych gałęzi prawa, zapytaj, czy nasi eksperci będą w stanie pomóc.

Jeżeli chcesz skorzystać z bezpłatnej porady prawnej skontaktuj się z nami drogą mailową na adres: fundacjalexperts@gmail.com i umów wizytę.

Staramy się, aby porada prawna świadczona w ramach Fundacji była kompleksowa, dlatego na spotkanie należy zabrać ze sobą kopię wszystkich dokumentów dotyczących sprawy. Przed spotkaniem z prawnikiem warto przygotować konkretne pytania i wypisać wszystkie szczegóły sprawy, tak aby dokładnie i rzetelnie opisać swój problem. Sprawę/problem, z którym przychodzisz opisz zgodnie z prawdą. Jesteśmy po to, aby pomóc – nie oceniamy i nie krytykujemy.

W ramach poradni, możliwa jest także bezpłatna konsultacja psychologiczna.